Yavor Raz

Peter Rindt

Jan Roelofs

Welke energieleverancier krijgt jouw contract?

De eerste wetenschappelijke duurzame energieranking van Nederland!

Als we als consumentencollectief slimme keuzes maken, kunnen we grote bedrijven onder druk zetten om te verduurzamen. Daarom presenteren we met trots de eerste wetenschappelijke energieranking van Nederland. Met "wetenschappelijk" bedoelen we dat ons onderzoek zoveel mogelijk gebaseerd is op wetenschappelijke inzichten. Als je je dus afvraagt: wat moet ik nu met dat IPCC onderzoek? Wij nemen dat hier voor je mee! We kijken ook naar studies over de grenzen van onze planeet (planetary boundaries & tipping points) en studies over maatschappelijke transities.

We hebben ons op de vraag gestort: welke energieleveranciers dragen het meeste bij aan duurzame ontwikkeling in Nederland? We beschouwen duurzaamheid in de brede zin van het woord, en kijken dus verder dan alleen de energietransitie en CO2 uitstoot. Wat we hebben gevonden is dat we verder moeten kijken dan alleen het leveren van "groene stroom". Energieleveranciers kunnen bijdragen aan duurzaameid door te innoveren, en door te investeren. Wie de grootste innoveerders en investeerders zijn zal je misschien verrassen!

De resultaten zijn helaas alleen toegankelijk voor leden.

Zonder ledencontributies kunnen wij dit onderzoek namelijk niet doen, en ook niet onafhankelijk houden. 

explore some more: